Karlovy Vary: Zástupci měst převzali certifikáty UNESCO (TV Západ)

Karlovy Vary: Zástupci měst převzali certifikáty UNESCO (TV Západ)
Za účasti starostů a představitelů 11 evropských měst zapsaných v rámci společné nominace na seznam světového dědictví UNESCO, v přítomnosti velvyslanců jednotlivých zemí a zástupců Karlovarského kraje se v pátek 1. října uskutečnil v Karlovarském městském divadle slavnostní večer spojený s předáním certifikátů.

"Dnešní večer je oficiálním potvrzením toho, co se během deseti let podařilo, kdy nám bude slavnostně předán pravý originál certifikát o zápisu na seznam světového dědictví UNESCO všech jedenácti evropských měst. Pro nás je to obrovské štěstí, radost a zároveň závazek do budoucna, protože tato jedna etapa končí. Začíná ale nová, kdy se budeme muset o ty naše města starat podle nějakých pravidel. Zároveň se budeme snažit hledat všechny cesty, jak to co nejlépe zužitkovat. A podpořit tím samozřejmě lázeňství a cestovní ruch," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Během večera se v kulturní části představilo smyčcové Trio Inflagranti. Zdravici přednesl také ministr kultury České republiky. Vystoupilo také tanečně akrobatické těleso Loosers Cirque Company. Hlavním bodem programu bylo předání certifikátů o zápisu všech 11 lázeňských měst do rukou jejich zástupců. 

"Já si myslím, že je to jedna velká rodina, která se za těch 10 let vytvořila. Starostové, kteří zde byli na počátku, a pak již nebyli - jsem hrozně rád, že jsou dnes tady a že se všichni setkáme. Setkáme se na slavnostní večeři, kde určitě bude dostatek prostoru si říci vše, co je nového. Určitě povedeme i, řekněme, tu odbornější diskusi, jak naše města a kam dál budou směřovat," dodal Kulhánek.  

Oficiálně se předáním certifikátů završila unikátní kandidatura sériové nadnárodní nominace s názvem Slavné lázně Evropy/Great Spas of Europe k zápisu na seznam UNESCO. Veškeré informace o zápisu najdete na internetových stránkách UNESCO: https://whc.unesco.org/en/list/1613

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!