Region: Za minulý týden provedli policisté přes 32 tisíc kontrol

Region: Za minulý týden provedli policisté přes 32 tisíc kontrol
Za poslední týden, tedy od 7:00 hodin dne 5. 4. 2021 do 7:00 hodin dne 12. 4. 2021 provedli policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje celkem 32 095 kontrol všech platných krizových opatření Vlády ČR a mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Denně policisté společně s vojáky, vojenskými policisty a celníky provedlo kolem 4 500 těchto kontrol.

Za uplynulý týden policisté zjistili 2 260 porušení těchto opatření. V řadě případů zjištěná porušení vyřešili uložením pokuty příkazem na místě nebo jej oznámili správnímu orgánu k projednání. K uložení pokuty příkazem na místě policisté přistoupili v 1081 případech a 13 porušení oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. Při kontrolách omezeného volného pohybu mezi okresy policisté zamítli vjezd či výjezd z okresů na území Karlovarského kraje za poslední týden 93 vozidlům. 

V souvislosti s ukončením nouzového stavu na území České republiky přestali platit mj. i omezení cestování mezi okresy a zákaz nočního vycházení. I po skončení nouzového stavu budou policisté nadále provádět kontroly dodržování mimořádných a ochranných opatření Ministerstva zdravotnictví ČR. Bude se jednat zejména o namátkové kontroly, které budou prováděny v rámci běžného výkonu služby stejně tak, jako tomu je doposud. I nadále bude platit, že jakmile policisté zjistí porušení mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví, mají 3 možnosti řešení. Kromě vyřešení přestupku domluvou, je možné nadále jej projednat v příkazním řízení uložením pokuty na místě nebo oznámit příslušnému správnímu orgánu k projednání. Tím bude od dnešního dne vždy místně příslušná krajská hygienická stanice, ať už se jedná o opatření vydaná podle zákona na ochranu veřejného zdraví nebo pandemického zákona.

por. Bc. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!