Region: Velkokapacitní očkovací centra čeká stěhování

Region: Velkokapacitní očkovací centra čeká stěhování
Karlovarský kraj rozhodl o změně provozu velkokapacitních očkovacích center v Karlových Varech a Chebu, která budou přestěhována do nových prostor. Karlovarské očkovací centrum bude od 1. září fungovat v Obchodním centru Varyáda, v Chebu se očkovací centrum přesune do kostela sv. Kláry na Františkánském náměstí. Zde bude provoz zahájen 30. 8. 2021.

„S přestěhováním očkovacích center souvisí také změna jejich provozní doby, kterou jsme ale připraveni průběžně upravovat, a  to na základě aktuálních potřeb a požadavků. I nadále bude pokračovat aktivita mobilního očkovacího týmu, jehož provoz zajišťuje Karlovarská krajská nemocnice. Pokud bude potřeba, jsme připraveni posílit také jeho činnost,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.      

Očkovací centrum v Chebu bude přestěhováno z Kulturního centra Svoboda do kostela sv. Kláry na Františkánském náměstí. Zde bude provozní doba vždy v pondělí a středu v době od 14 do 18 hodin, očkování dětí bude možné v tytéž dny od 14 do 15 hodin. Vakcinaci budou moci absolvovat také neregistrovaní zájemci, ti mohou přijít kdykoliv během provozní doby. Připravena zde budou dvě očkovací stanoviště.

Reportáž viz zde.

Karlovarské očkovací centrum se přesune z KV Areny do prostor Obchodního centra Varyáda, kde bude v provozu po celý týden. V pracovní dny to bude v době 14 – 18 hodin, o víkendu a svátcích pak v čase 10 – 13 hodin. Také zde bude umožněno očkování bez registrace během provozní doby centra. Očkování dětí ve věku od 12 do 15 let bude umožněno v pavilonu B Karlovarské nemocnice, a to v pondělí, středu a pátek vždy od 9 do 14 hodin. Dosud bylo v Karlovarském kraji podáno 5718 dávek vakcíny dětem od 12 let.     

„I nadále zůstává v provozu mobilní očkovací tým, který vyjíždí, po dohodě se starosty, do obcí a měst Karlovarského kraje, kde lidé stále projevují zájem o očkování. Další výjezd bude směřovat do Chodova, Šindelové a Horní Blatné. Do současné doby podal mobilní očkovací tým celkem 500 dávek vakcíny Janssen,“ doplnila krajská koordinátorka očkování MUDr. Dagmar Uhlíková.          

Původní očkovací místo v Mariánských Lázních v hotelu Butterfly bude dne 3. 9. 2021 od 12 do 18 hodin očkovat zájemce o vakcinaci bez předchozí registrace.



Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!