Region: Tříkrálová sbírka hlásí rekordně štědrý výtěžek

Region: Tříkrálová sbírka hlásí rekordně štědrý výtěžek
Letošní Tříkrálová sbírka znovu ukázala, že si lidé umí být vzájemnou oporou. Výtěžek na území Diecéze plzeňské, pod níž spadá Plzeňský a Karlovarský kraj, překonal o více než 850 tisíc korun minulý ročník. Do nejrozsáhlejší sbírkové akce v České republice se na počátku ledna zapojily stovky dobrovolníků, kteří navázali na starodávný lidový obyčej tříkrálové koledy.

V Diecézi plzeňské bylo rozpečetěno na 1 440 kasiček, což je doposud nejvyšší počet tříkrálových kasiček označeným logem organizátora – Charity České republiky. Celkem se v nich ukrývalo na 6 687 263 korun a dalších 52 063 korun zaslali dárci prostřednictvím bankovních převodů. Svůj díl přidala i online koleda z oficiálního webu, jež dosáhla 133 714 korun. Při započtení všech dárcovských možností dosáhl letošní výtěžek rekordních 6 873 040 korun. O tom, kam vybrané prostředky konkrétně poputují, se více dozvíte na internetových stránkách Tříkrálové sbírky.

„Velké poděkování vám všem, kdož jste podpořili svým darem Tříkrálovou sbírku a tím nám pomáháte nést společnou odpovědnost za naši společnou pomoc. Cítím, že můžeme prožívat, že Charita a její služba patří do nitra občanské společnosti a je skutečně naslouchající potřebám lidí.  Bohu a vám díky,“ uvedl Jiří Lodr, ředitel Diecézní charity Plzeň, který zároveň nezapomněl poděkovat i všem dobrovolníkům a koordinátorům sbírky.

Ti, co zatím nestihli přispět do Tříkrálové sbírky, však nemusejí zoufat a mohou tak učinit kdykoli po celý rok. Stačí navštívit web www.trikralovasbirka.cz, kde se dozví veškeré podrobnosti o možnosti přispění prostřednictvím platební brány, dárcovské SMS či zaslání bezhotovostního daru na sbírkový účet.

Zdroj: Krajské listy

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!