Region: Rada Kraje podpořila projekt revitalizace Muzea Sokolov (TV Západ)

Region: Rada Kraje podpořila projekt revitalizace Muzea Sokolov (TV Západ)
Rada Karlovarského kraje schválila spuštění zadávacího řízení na projektovou dokumentaci projektu Revitalizace zámku Sokolov. Na financování revitalizace chce kraj využít možnost čerpání evropské dotace z programu ITIKA (Integrované teritoriální investice Karlovarská aglomerace).

"My připravujeme projektovou dokumentaci, na tu jsme schvalovali finanční prostředky tak, aby to mohl být projektu uplatnitelný ITI Karlovy Vary. To znamená, že máme zpracovanou projektovou fiši. V momentě, kdy ta výzva bude vyhlášena, chceme být připraveni i projektově," potvrdil záměr hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Dlouhé roky plánovaný projekt se může konečně realizovat díky uvolnění prostor zámku, který dosud užívala Městská knihovna Sokolov. Ta se po rekonstrukci dvou domů na Starém náměstí přesunula a Muzeum Sokolov mohlo začít s přípravami na zokruhování návštěvnické trasy. Projektová dokumentace je dalším krokem v přípravách.

"Myslím, že by to mělo být hotovo na konci prvního pololetí příštího roku tak, jak je očekávana i výzva ITI," dodal Kulhánek. 

Projekt Muzea Sokolov, které v zámečku sídlí, počítá s rekonstrukcí části areálu zámku a vytvoření nových depozitárních prostor. Dojde k doplnění muzejní expozice a realizaci nového okruhu prohlídek. Vzniknout má také badatelské a návštěvnické centrum, zámecká kavárna a muzejní Infocentrum.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!