Region: Před svátky proběhla policejní akce Řídím, piju nealko pivo

Region: Před svátky proběhla policejní akce Řídím, piju nealko pivo
Policisté z Karlovarského kraje se v rámci bezpečnostního opatření zaměřili nejen na bezpečnost osob v ulicích, na velikonočních trzích, kdy jste měli možnost potkat policisty s dlouhými zbraněmi, ale také na neohleduplné řidiče, kteří po konzumaci alkoholu usednou za volant vozidla. Před svátky proběhla preventivní akce k tomuto stále častějšímu problému s názvem „Řídím, piju nealko pivo“.

Akce se uskutečnila 28. března 2018 v odpoledních hodinách. Každý řidič, který byl dopravními policisty zastaven, se podrobil dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu. Ani jednomu z kontrolovaných řidičů nebyla naměřena pozitivní hodnota, a tak bylo každému z těchto řidičů předáno pracovníkem z řad Českého svazu pivovarů a sladoven nealkoholické pivo a alkoholtester.

Součástí bezpečnostních opatření o Velikonocích byly také dopravně bezpečnostní akce, zaměřené především na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy, způsobu jízdy a také například  na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Tyto akce byly prováděny vždy na různých stanovištích v Karlovarském kraji. Akce se zúčastnilo 170 policistů z celého Karlovarského kraje. Od 28. března do 2. dubna 2018 se během policejních kontrol zkontrolovalo 2051 vozidel. Z toho 518 řidičů se dopustilo dopravního přestupku, 482 přestupků bylo vyřízeno blokovou pokutou a 36 přestupků bylo oznámeno k správnímu orgánu k projednání. Z celkového počtu přestupků 185 řidičů překročilo nejvyšší dovolenou rychlost, 93 řidičů užilo ke své jízdě vozidlo s nevyhovujícím technickým stavem a 55 řidičů nepoužilo bezpečnostní pásy. V rámci bezpečnostního opatření bylo zjištěno u dvou řidičů požití alkoholu a čtyři řidiči usedli za volant pod vlivem jiné návykové látky.

I přes časté dopravně bezpečnostní akce je stále veliké množství řidičů, kteří se neřídí pravidly silničního provozu a chovají se neukázněně k dalším účastníkům, proto policie bude dále v těchto opatřeních pokračovat.

pprap. Bc. Soňa Hergezelová
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!