Region: Policisté při akci použili dron

Region: Policisté při akci použili dron
V pátek 8. září letošního roku proběhla v odpoledních hodinách na pozemní komunikaci číslo I/21 z Chebu směrem do Plané dopravně bezpečnostní akce ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Plzeňského kraje a Leteckou službou Policie České republiky. Do akce v Karlovarském kraji byla nasazena téměř dvacítka dopravních policistů, kteří při akci používali například monokuláry, stacionární radary, nebo radary ve služebních vozidlech.

Do akce byl také nasazen bezpilotní letecký prostředek. Právě pomocí dronu policisté také monitorovali silniční provoz. 

V průběhu akce se policejní hlídky zaměřily především na kontrolu dodržování povolené rychlosti a způsobu jízdy, kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel, technický stav motorových vozidel či telefonování během jízdy. Samozřejmostí byla kontrola celé osádky vozidla, zda jsou během své jízdy řádně připoutáni bezpečnostním pásem. Dále se policisté zaměřili na používání zádržných systému a na celkové dodržování dalších obecných platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. V průběhu akce také policisté pátrali po hledaných nebo pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a věcech.

Během dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali 113 vozidel, přičemž zjistili 42 přestupků, z nichž 3 oznámili příslušnému správnímu orgánu a 39 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě. Nejčastějším přestupkem, bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, kterého se dopustilo 20 řidičů. Druhým nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel.

nprap. Jan Bílek

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!