Region: Policisté kontrolovali chaty

Region: Policisté kontrolovali chaty
V rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům“ proběhlo během posledního říjnového víkendu několik bezpečnostních opatření se zaměřením na kontrolu chatových oblastí a zahrádkářských kolonií na území Chebska a Sokolovska.

Policisté z Obvodního oddělení Františkovy Lázně zkontrolovali ve dnech 27. a 28. října 2019 desítku míst. Kontrolovali správné zabezpečení chat a zahrad. Během tohoto prodlouženého víkendu se na chatové oblasti zaměřili také policisté z Obvodního oddělení Chodov, kteří zkontrolovali chatové oblasti v územní působnosti svého oddělení. Policisté tyto kontroly provádějí z preventivních důvodů, aby předešli páchání trestné činnosti jako například vloupání do objektů a následnému pátrání po odcizených věcech. Vzhledem k tomu, že chataři již zazimovali svá přechodná letní bydlení, budou kontroly chatových oblastí i nadále pokračovat na celém území Karlovarské kraje.

Všechny tyto bezpečnostní akce jsou uskutečňovány v rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům.“ Součástí projektu je také mobilní aplikace s názvem „Zabezpečte se.“ Aplikaci je možné si bezplatně stáhnout ve svém chytrém telefonu v Google Play i v App Store. Jejím hlavním cílem je poradenství pro širokou veřejnost, jak správně zabezpečit svůj majetek. Mimo jiné aplikace obsahuje kontakty na zámečnické firmy z celé republiky rozdělené dle krajů. Aplikace byla letos aktualizována, kdy přináší nově informace k používání trezorů a zabezpečovacích zařízení, protože mnoho občanů si neuvědomuje, že nedostatečně zajištěný trezor v objektu bývá „službou“ pro pachatele krádeží a majetek ochránit nedokáže. Výjimkou při krádeži není odcizení celého trezoru. Z uvedených důvodů je nutné myslet na vhodné připevnění trezoru.

prap. Bc. Jiří Soukup
por. Bc. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!