Region: Otevírají se restaurační zahrádky, fitness a další

Region: Otevírají se restaurační zahrádky, fitness a další
Restaurační zahrádky – budou moci otevřít v režimu max. 4 hosté u stolu, pokud nejde o osoby ze společné domácnosti, podmínkou je, aby zákazník byl očkován nebo testován na bázi PCR/POC testů, příp. samotestů nebo prodělal onemocnění COVID-19 (stejně opatření k testování, očkování nebo prodělané nemoci tak platí nadále v některých „kontaktních“ službách, jako jsou kadeřnictví, kosmetika, manikúra či masáž).

Návštěvy v nemocnicích a sociálních zařízeních – návštěvy budou povoleny s hygienickými pravidly.
Školní výuka - první stupeň základních škol přejde v celé ČR na výuku bez rotací, druhý stupeň ZŠ a nižší ročníky víceletých gymnázií bude bez rotace též v Královéhradeckém, Karlovarském, Plzeňském, Středočeském, Libereckém a Pardubickém kraji a také v Praze.

Pořádání kulturních akcí - bude povoleno pořádat kulturní akce venku maximálně pro 700 návštěvníků, nutno bude splnit podmínky, jako je negativní PCR test, 14 dní od očkování nebo maximálně 90 dnů od prodělání onemocnění COVID-19. Akce uvnitř zatím nebudou možné.

Otevírání fitness – bude povolen provoz vnitřních sportovišť za speciálního režimu, bude platit limit jednoho návštěvníka na 15 metrů čtverečních vnitřní plochy sportoviště, ve skupině budou smět být maximálně dva lidé a nejvýše deset lidí celkem. Nutné bude také dodržovat rozestupy alespoň dva metry, pokud se nebude jednat o členy jedné domácnosti. U vstupu se lidé budou muset prokázat negativním testem a dokladem o očkování nebo o prodělání nemoci. Sprchy nebo šatny nicméně musí zůstat zavřené.

Zoologické či botanické zahrady - budou moci naplnit kapacitu na 50 procent. Zahrady nyní mohou venkovní prostory naplnit jen na 20 procent, vnitřní pavilony nesmějí být veřejnosti přístupné.

Tetovací salony a piercingová studia - mohou bez problému fungovat, jak na bázi konzultační, tak i přímé vykonávání činnosti, tedy tetování – nastavena stejná hygienická pravidla jako třeba v kadeřnictvích. Obsluhující se bude moci v jeden čas věnovat jen jednomu zákazníkovi, nutná bude ochrana nosu a úst. Klienti se budou muset u vstupu také prokazovat negativním PCR nebo antigenním testem na koronavirus, certifikátem o očkování nebo dokladem, že v posledních 90 dnech nemoc Covid-19 prodělali.

Bazény, wellness, sauny a solné jeskyně budou muset zůstat pro veřejnost nadále uzavřené.


Zdroj: město Chodov
Foto: ilustrační

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!