Region: Lety z Karlových Varů v ohrožení nejsou

Region: Lety z Karlových Varů v ohrožení nejsou
Možná jste v uplynulých dnech zaznamenali informaci o tom, že letecká společnost Smartwings neplánuje v příštím roce provozovat lety z menších regionálních letišť, jako jsou Pardubice, České Budějovice a Karlovy Vary. Cestující se ovšem nemusí bát, že by přišli o oblíbená letecká spojení do přímořských destinací.

Letiště Karlovy Vary usilovně spolupracuje s cestovními kancelářemi a jejich alternativními dopravci na řešení vzniklé situace. Letecká sezóna by tak v příštím roce neměla být nikterak ohrožena. 

„Avízo leteckého dopravce Smartwings, že nebude obsluhovat regionální letiště, bereme na vědomí. Podle informací cestovních kanceláří, které uskutečňují zájezdy z karlovarského letiště, jednají o jiném dopravci a zájezdy na příští rok jsou ve standardním prodeji. Z tohoto pohledu pro nás není zásadní, se kterým dopravcem se k moři bude létat, ale že se plánované zájezdy uskuteční,“ komentoval překvapivé rozhodnutí společnosti Smartwings hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

O tom, že chystané ukončení letů ze strany Smartwings skutečně nenaruší příští turistickou sezónu, svědčí i prohlášení cestovní kanceláře Čedok, která organizuje zahraniční zájezdy z Karlových Varů. „CK Čedok vydala prohlášení, které jasně říká, že odlety z Českých Budějovic, Pardubic i z Karlových Varů klientům bude nabízet i v letní sezoně 2024. Prodej zájezdů, který je již spuštěn od poloviny srpna 2023, tak ve first minute pokračuje. Čedok spolupracuje v rámci celé skupiny ITAKA s různými leteckými společnostmi, lety z Karlových Varů budou tedy objednány u jiných aerolinek než Smartwings. V tuto chvíli už Čedok má pro naprostou většinu chystaných destinací z menších regionálních letišť na příští léto zajištěného jiného dopravce,“ uvedla jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!