Region: K očkování se již budou moci registrovat lidé starší 60 let

Region: K očkování se již budou moci registrovat lidé starší 60 let
Další skupinou lidí, která se může registrovat k očkování proti COVID-19 v rámci centrálního rezervačního systému, budou od pátku 23. dubna 2021 občané starší 60 let. Připojí se tak ke skupinám seniorů 80+, 70+, 65+, zdravotníkům, chronicky nemocným pacientům, pracovníkům kritické infrastruktury a sociálních služeb.

Registrace v centrálním rezervačním systému bude pro zájemce o očkování starší 60 let opět přístupná na internetové stránce: https://registrace.mzcr.cz/ Prostřednictvím systému jim bude rezervován termín a místo provedení očkování.

„Tempo očkování se zrychluje v Karlovarském kraji i v celé ČR, proto jsme rádi, že se k očkování může registrovat další skupina našich občanů, tedy lidé starší 60 let. Podle našich informací bude Ministerstvo zdravotnictví následně otevírat další kategorie podle věku. Apelujeme na všechny zájemce, aby využili možnost rezervovat si termín a čas očkování v našich očkovacích centrech či se informovali na možnost vakcinace u praktických lékařů. Čím dříve zvládneme proočkovat co nejvíce lidí, tím menší je riziko, že by se nákaza zase masivně šířila a ohrožovala zdraví a životy,“ upřesnil hejtman Petr Kulhánek.

Karlovarský kraj chce opět usnadnit proces registrace lidem, kteří ne vždy mají přístup k internetu a potřebnou uživatelskou zkušenost. I nadále proto nabízí bezplatnou asistenční linku pro telefonickou pomoc s touto registrací. Bezplatná krajská asistenční linka pro pomoc s registrací na očkování má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je v pracovní dny denně od 8 do 18 hodin, o víkendech a svátcích od 9 do 15 hodin. Volat je ale také možné státní linku 1221. 

Popis registrace do rezervačního systému:
V případě zájmu o očkování je nutné provést registraci do online systému: https://registrace.mzcr.cz/
    1. Na stránce zadáte své, případně kontaktní (dcera, syn, jiný rodinný příslušník) telefonní číslo.
    2. Obdržíte formou SMS takzvaný PIN kód, který zadáte do systému (ověření telefonního čísla).
    3. Nyní můžete vyplnit registrační formulář (jméno, příjmení, rodné číslo, zdravotní pojišťovna, adresa, e-mail, preferované očkovací místo, zdravotní stav).
    4. Jakmile dokončíte vyplnění formuláře, klikněte na „odeslat žádost.“
    5. Následně vyčkejte na doručení tzv. zvací SMS (obdržet ji můžete i v řádech několika dní), která obsahuje PIN 2. Tato zpráva bude doručena ve chvíli, kdy budou uvolněny termíny pro očkování.

Rezervace termínu očkování:
    1. Na stránce www.reservatic.com/ockovani zadáte číslo pojištěnce (občané ČR vyplňují své rodné číslo, cizinci přidělené číslo pojištěnce) a PIN 2, který jste obdržel na mobilní telefon ve zvací SMS. 
    2. Vyberete očkovací místo, následně vyberete datum a čas rezervace. 
    3. Termín 2. očkovací dávky (pokud se jedná o vakcínu, kde je třeba očkovat dvěma dávkami) se vytvoří automaticky.
    4. Potvrdíte vytvořenou rezervaci kliknutím na „rezervovat“ a vyčkáte na zobrazení potvrzení o platné rezervaci. Pokud jste vyplnili email, obdržíte i potvrzení o platné rezervaci  emailem.

Adresy očkovacích center v Karlovarském kraji najdou lidé na krajské internetové stránce k očkování: 
https://www.kr-karlovarsky.cz/covid-19/Stranky/ockovani_kvk.aspx

O možnosti očkování se mohou ale také informovat u svého praktického lékaře, pokud se do vakcinace zapojil.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!