Radobyčice o víkendu uklízely

Radobyčice o víkendu uklízely
Zhruba tisíc kilogramů odpadu včetně několika desítek starých pneumatik posbírali dobrovolníci v Radobyčicích a okolí v rámci celorepublikové akce Ukliďme svět, Ukliďme Radobyčice.

Do úklidu se v sobotu 24. dubna zapojilo necelých dvacet dobrovolníků.

„Akce navazovala na Den země, který se slaví 22. dubna. Od tohoto data byly v Radobyčicích na třech místech dostupné tzv. Pytlomaty. Do velkého úklidu jsme se pak pustili v sobotu 24. dubna a nestačili jsme se divit. Odvezli jsme dva plné valníky velkoobjemového odpadu, a to včetně asi 50 starých pneumatik a odhadem 40 pytlů dalšího odpadu,“ vypočítává první místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Petr Baloun, který byl hlavním pořadatelem. Všechen odpad odvezli v neděli odpoledne členové Sboru dobrovolných hasičů Radobyčice do sběrného dvora v ulici Na Bořích. „Kuriózní bylo, že jsme museli použít i speciální výbavu – žebřík, protože některé kusy odpadu visely i na stromech,“ dodává Petr Baloun.

Akce vznikla také díky spolupráci místního osadního výboru, Staročeské Li-Ry, SDH Radobyčice a TJ Sokol. Všem zúčastněným jistě patří velký dík za příspěvek ke zlepšení našeho životního prostředí.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!