Prší častěji, centrální obvod Plzně musí sekat trávu

Prší častěji, centrální obvod Plzně musí sekat trávu
V souvislosti s péčí o životní prostředí probíhají v centrálním obvodu seče travnatých ploch. Vzhledem k teplému a vlhkému počasí tráva po provedených sečích rychle roste, a jelikož obvodu záleží na tom, aby na jeho území nebyla tráva přerostlá, je nezbytné rychle reagovat a přistoupit k častějšímu sečení travnatých ploch.

„V první polovině srpna bude ukončena již letošní čtvrtá seč. Z důvodu navýšení frekvence sečí bylo nutné zkrátit termín jejich provedení na tři týdny. Při takto napjatém termínu a navíc častým dešťům pak najaté firmy vzhledem k velikosti zatravněných ploch musejí seče provádět také o víkendech a svátcích“, informuje David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.

Oproti minulým letům, kdy byli občané zvyklí na méně sečí v roce, a což bylo i často kritizováno jako nedostatečné, se některým obyvatelům může jevit, že je hluk sekaček obtěžuje častěji. 

„Vzhledem k výše uvedenému bych chtěl naše spoluobčany požádat o akceptování nastalé situace a především k toleranci k firmám, které seče pro náš obvod provádějí. Věříme, že vzhled našeho obvodu je naší společnou prioritou“, dodává David Procházka.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!