Provoz na Frýdecké ulici v Českém Těšíně bude kvůli modernizaci do konce roku omezený

Provoz na Frýdecké ulici v Českém Těšíně bude kvůli modernizaci do konce roku omezený
V Českém Těšíně začne v pondělí 28. srpna rekonstrukce a modernizace silnice II/648.

Jedná se o komunikaci v ulici Frýdecká, silnice propojuje Horní a Dolní Žukov s centrem Českého Těšína. Na tuto investici ve výši 35 a půl milionu korun získal Moravskoslezský kraj prostředky z EU, dotace pokryje 85 % nákladů, zbytek zaplatí kraj ze svého.

„Pětikilometrový úsek mezi Horním Žukovem a centrem Českého Těšína už byl ve skutečně nedobrém stavebně-technickém stavu, kompletní modernizace je tedy na místě. Až do konce tohoto roku tedy řidiče čekají omezení. Pracovat se bude vždy na polovině vozovky, takže provoz bude řízen semafory. Všem děkujeme za trpělivost, bez omezení dopravy by tuto cestu prostě opravit nešlo,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a upřesnil, že se modernizace Frýdecké týká úseku mezi křižovatkou se silnicí III/4763, tedy ulicí Vělopolskou v Horním Žukově, a křižovatkou se silnicí II/468, což je Jablunkovská přímo v Českém Těšíně.

Frýdecká v Českém Těšíně bude plně uzavřena pouze během pokládky asfaltových vrstev, řidiči budou muset počítat s objížďkou pouze o víkendu 16. až 17. září.

Během modernizace bude zachováno směrové, výškové i šířkové uspořádání.

„Kromě zesílení podkladu, který zvýší únosnost vozovky, bude mít tato komunikace nový asfaltový povrch. Rekonstruovat se budou i všechny autobusové zálivy, krajnice a odvodnění silnice, nové budou přídlažby i dopravní značky. Stavba začíná na konci srpna, podle smlouvy by práce měly trvat maximálně 105 dnů, takže v prosinci by mělo být vše hotovo,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania s tím, že celá investice vyjde na 35,5 milionu korun.

85 % z této částky získal kraj z evropských zdrojů, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu. Zbylých 15 % bude hrazeno z rozpočtu kraje. Zhotovitelem je společnost STRABAG.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!