Před 130 lety navštívil Mariánské Lázně spisovatel Mark Twain

Před 130 lety navštívil Mariánské Lázně spisovatel Mark Twain
Osobnost spisovatele Marka Twaina není třeba dlouze představovat. Většině se totiž okamžitě vybaví jedna z jeho nejslavnějších knih Dobrodružství Huckleberryho Fina. Málokdo už ale ví, že autor povídek, humoresek či románů navštívil Mariánské Lázně. Jeho návštěva tehdy unikla pozornosti veřejnosti, dokonce i jeho překladateli. A právě výročí této návštěvy si v lázeňském městě připomenou výstavou.

Návštěvníci se budou moci seznámit se zajímavostmi ze života spisovatele a podrobnostmi týkajícími se jeho návštěvy v Mariánských Lázních. K vidění bude také sbírka autorových knih vydaných v České republice a oblíbený dětský film natočený na motivy knihy Dobrodružství Toma Sawera. Připraven bude také zajímavý kvíz.

Vernisáž výstavy se bude konat v pondělí 9. srpna 2021 od 17 hodin v Městské knihovně. Následovat pak bude vystoupení jazzové skupiny. Výstava se uskuteční pod záštitou velvyslanectví USA v České republice.

Pobyt spisovatele v Mariánských Lázních připomíná pamětní deska instalována na „Stezce spisovatelů.“ Ta je věnována slavný osobnostem, které lázeňské město navštívily.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!