Praha 2 pokračuje v elektronických aukcích nájmů bytů

Praha 2 pokračuje v elektronických aukcích nájmů bytů
Městská část Praha 2 od začátku roku nabízí své byty k nájmu prostřednictvím elektronické aukce.

Radnice tak reagovala na poptávku a zvolila v době epidemie nejbezpečnější způsob veřejné soutěže. Historicky první online aukci nájemného uspořádala letos v únoru a i v období postupného rozvolňování protiepidemických opatření v této formě soutěže pokračuje.

Volné byty městské části Prahy 2, jež jsou určeny k pronájmu v rámci tržního nájemného, jsou nabízeny zájemcům formou aukce již několikátým rokem. Tato otevřená forma pronájmu městských bytů umožňuje soutěžícím ovlivnit konečnou cenu pronájmu příhozem v aukci. Klasické aukce pořádané v sálu však začátkem letošního roku vystřídaly aukce v online prostředí.

„V našem bytovém fondu bylo zkraje roku více než 140 nově zrekonstruovaných bytových jednotek, které čekaly na své nájemce. Jsem rád, že se nám podařilo nalézt východisko a mohli jsme zájemcům volné byty nabídnout k nájmu i v období pandemie. Elektronická forma aukce se tak stala bezpečnou alternativou té klasické,“ vysvětluje místostarosta pro správu majetku Michael Grundler.
„Do online aukce jsme zařadili více než 50 bytů situovaných jak na Vinohradech, tak na Novém Městě nebo v Nuslích. Doufáme, že většina z nich nalezne své nájemce ještě do podzimu. V září bychom rádi, pokud to epidemiologická situace dovolí, pokračovali v klasických aukcích za fyzické účasti soutěžících,“ dodává Michael Grundler.

Městská část Praha 2 loni zrekonstruovala více než 140 bytových jednotek. Do oprav a rekonstrukcí svého bytového fondu investovala zhruba 180 milionů korun a letos počítá s částkou ještě vyšší.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!