Plzeňští radní jmenovali pracovní skupinu pro řešení problematiky lidí bez domova

Plzeňští radní jmenovali pracovní skupinu pro řešení problematiky lidí bez domova
Rada města Plzně jmenovala členy pracovní skupiny pro řešení problematiky lidí bez domova.

 Akt má souvislost s realizací studie Bezdomovectví: Lze nějak přijatelně řešit? Případně jak? a zpracování Koncepce řešení bezdomovectví na území města Plzně.

Úkolem pracovní skupiny je participovat na realizaci výzkumné studie a z výstupů a navržených opatření vytvořit Koncepci řešení bezdomovectví na území města Plzně. Garantem a vedoucím pracovní skupiny je doc. PhDr. Jan Váně, Ph.D. vedoucí katedry sociologie na Filosofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni.  

„Problematika bezdomovectví není jednoduchá, protože zasahuje do celé řady oblastí: sociálních a adiktologických služeb, dodržování veřejného pořádku, bytové politiky, veřejného prostranství, zdravotnictví a dalších oblastí. Pracovní skupina je složena z odborníků na jednotlivé oblasti. Veškerá nastavovaná opatření v jednotlivých segmentech by měla na sebe vzájemně navazovat a doplňovat se. Problematika bezdomovectví je velmi silným tématem plzeňské veřejnosti, proto budou postupně představovány dílčí výstupy a návrhy řešení. Snahou všech zainteresovaných subjektů je nastavit soubor opatření, která by byla efektivní a ze strany plzeňské veřejnosti přijatelná,“ řekl David Šlouf, radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!