Plzeňský kraj zřídil nový portál pro pěstouny

Plzeňský kraj zřídil nový portál pro pěstouny
Nový portál na adrese http://pestouni.plzensky-kraj.cz zřídil Plzeňský kraj s cílem rozšíření povědomí veřejnosti o možnostech pěstounské péče. Portál je zastřešující součástí kampaně pro získávání nových pěstounů, kterou doprovází výtvarná soutěž pro děti v pěstounské péči s názvem „Můj život v pěstounské rodině“.

„Plzeňský kraj vnímá pěstounskou péči jako prioritu v oblasti náhradní rodinné péče. I když se počet pěstounů každoročně zvyšuje, je potřeba aktivně vyhledávat další zájemce o tuto společensky prospěšnou činnost a soustavně s nimi pracovat,“ vysvětluje radní pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz. Krajský úřad Plzeňského kraje podporuje získávání nových pěstounů nejrůznějšími způsoby, jako jsou například dny otevřených dveří, každoroční víkendová setkávání pěstounských rodin či výstava fotografií „Já pěstoun“. Novinkou je zprovoznění informačního portálu http://pestouni.plzensky-kraj.cz, který obsahuje podrobné informace o možnostech pěstounské péče, jak se stát pěstounem a také kontakty na osoby a organizace, které v této oblasti poskytnou užitečné rady. Portál je také dostupný prostřednictvím webu Plzeňského kraje http://www.plzensky-kraj.cz/cs/clanky-vse, odkaz je umístěn v šedém sloupci vlevo, v sekci Naše další webové stránky. 

Současně je také vyhlášena výtvarná soutěže „Můj život v pěstounské rodině“, do které se mohou zapojit děti žijící v pěstounské péči v Plzeňském kraji. Soutěžit se bude ve 3 věkových kategoriích: děti do 6 let, 6 – 11 let a 12 – 18 let. Klání vyvrcholí na podzim tohoto roku, kdy budou věcnými cenami oceněni vždy tři vybraní soutěžící z každé věkové kategorie. Drobný dárek ale obdrží všechny děti, které odevzdají výkres do soutěže. Výkresy obsahující jméno a příjmení autora, rok narození a název doprovázející organizace je nutné zaslat právě na adresu doprovázející organizace do 10. června 2016.


„Z nejhezčích výtvarných prací uspořádáme v měsíci září vernisáž v prostorách vstupní haly krajského úřadu. Po jejím skončení budou výkresy tvořit výzdobu prostor našeho odboru sociálních věcí,“ doplňuje radní Zdeněk Honz.


Na realizaci soutěže se spolupodílí nestátní neziskové organizace, které jsou doprovázejícími organizacemi pěstounských rodin. Jsou to Akademie nadání, Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy, Domus – Centrum pro rodinu, LATUS pro rodinu, Rozum a cit, Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň a Sdružení pěstounských rodin – Poradna náhradní rodinné péče.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!