Plzeňský kraj navštívil předseda odborů

Plzeňský kraj navštívil předseda odborů
Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula ve čtvrtek 21. ledna 2016 navštívil Plzeňský kraj. Na krajském úřadě se setkal s Radou Plzeňského kraje a také s odboráři.

Předseda ocenil práci Plzeňského kraje v oblasti sociálního dialogu.

„Hovořili jsme o ekonomické situaci kraje, výkonu ekonomiky obecně, ale také o oblasti možného rozvoje a spolupráci Plzeňského kraje a odborů a mnoha dalších tématech,“ shrnul setkání hejtman Václav Šlajs. Setkání předsedy Josefa Středuly se členy rady a poté také s odboráři se zúčastnil i předseda Regionální rady odborových svazů ČMKOS – Plzeňský kraj Jindřich Brabec. Diskuze se na obou setkáních týkala zejména ekonomického vývoje ČR, systému vybírání daní, elektronické evidence tržeb, ale také nedostatku kvalifikovaných pracovníků, problematice vzdělávání zdravotnického personálu a také například požadavku na minimální mzdu ze strany odborů.

„Výhodou Plzeňského kraje jsou hranice s Německem a fakt, že zde působí firmy s dobrou technologickou základnou. Cílem kraje by mělo být do budoucna firmy přimět ke zvyšování přidané hodnoty. Další potenciál vidím v úzké spolupráci s bavorskými školami. Obecně pak Plzeňský kraj zaslouží díky za práci v oblasti sociálního dialogu,“ zhodnotil Josef Středula. 

Na setkání s odboráři byl také prostor k diskuzi jak s předsedou ČMKOS, tak s hejtmanem kraje. Dotazy se týkaly například stavby galerie v Plzni, nedostatku mateřských školek, dopravní obslužnosti, podpory učňů a technického vzdělávání nebo problematiky zaměstnávání agenturních zaměstnanců.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!