Plzeň pomůže provozovatelům ubytovacích zařízení

Plzeň pomůže provozovatelům ubytovacích zařízení
Zastupitelé města Plzně schválili poskytnutí podpory 21 provozovatelům ubytovacích zařízení, formou daru jim z městského rozpočtu uvolní 2 448 369 korun.

Jedná se o subjekty podnikající v oblasti cestovního ruchu, které za období od 1. ledna 2020 do 8. února 2021 odvedly za své hosty a klienty poplatek z pobytu. O jeho vrácení ve formě daru mohli město požádat. Radnice jim chce tímto krokem pomoci eliminovat či zmírnit negativní ekonomické dopady koronavirové krize. Žádosti bude možné podávat do 30. června 2021.

„Letos 8. února zastupitelé rozhodli o zrušení obecně závazné vyhlášky č. 10/2019, o místním poplatku z pobytu, to znamená o zrušení povinnosti výběru a odvodu místního poplatku z pobytu na území města Plzně, a to s účinností od 9. února 2021. Dále rozhodli také právě o poskytnutí finančního daru pro poskytovatele úplatného pobytu, kteří v souladu se zmíněnou vyhláškou odvedli místní poplatek z pobytu za období od 1. ledna 2020 do 8. února 2021. Hodnota daru se bude rovnat výši odvedeného poplatku,“ vysvětlil radní pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

Mezi žadateli, jimž byl dar schválen, jsou například Hotel Continental s. r. o., Parkhotel Plzeň s. r. o., Pilsen Hotels s. r. o., Astory Hotel s. r. o., LUKR CZ a. s., Vienna House Easy Pilsen s. r. o., Property Czech a. s. a další.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!