Plzeň podpoří několik dalších kulturních projektů

Plzeň podpoří několik dalších kulturních projektů
Zastupitelé města Plzně schválili rozdělení 82 tisíc korun mezi pět konkrétních kulturních projektů. Peníze budou poskytnuty z průběžného dotačního programu s názvem Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022.

„Podpora ve výši 15 tisíc korun je určena na Velkou knihu komiksů Bohumila Konečného, kterou vydal Středoškolský klub ASK ČR při Gymnáziu v Plzni na Mikulášském náměstí,“ uvedla radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková. Představila i další podpořené projekty: „Spolek Občanské sdružení Pro Photo získal grant 16 tisíc korun na výstavu ve Velké synagoze v Plzni, kterou realizoval v srpnu a září letošního roku. Jmenovala se Na východ od ráje a byly na ní k vidění humanistické fotografie ze Sibiře. Kapela pětatřicátého plzeňského pěšího pluku – FOLIGNO pak získala podporu ve výši 15 tisíc korun na slavnostní koncert k 20. výročí svého založení, který se konal letos 3. října v Kulturním domě Šeříková a mezi těmi, kdo přišli kapele gratulovat, byl i legendární Josef Zíma. Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v České republice – Spolek neslyšících Plzeň byl pak podpořen 19 tisíci korunami. Peníze poslouží na částečnou úhradu nákladů spojených s projektem Mezinárodního dne neslyšících. A částku 17 tisíc korun získala Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje na Noc literatury, která se konala letos v září.“

Průběžný dotační program Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022 vyhlásil Odbor kultury Magistrátu města Plzně. Je určen na podporu kulturních a uměleckých projektů veřejně prezentovaných na území Plzně a v blízkém okolí, které oživují kulturní dění, a to zejména v oblastech hudby, tance, divadla, výtvarného umění či literatury.

Žádosti lze podávat v několika termínech během celého roku. Žádost musí být podána před zahájením konání daného projektu. Minimální výše grantu je 5 tisíc korun, maximální 30 tisíc korun.

Letos už byly v předchozích kolech například podpořeny tyto projekty: Koncert ke světovému dni zraku 2022, Světové setkání rodin v Lobezském parku, Kulturní léto Západočeské galerie s Pivotečkou U Zvonu, Divadlo bratří Formanů – Obludárium (na ilstračním fotu) a další.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!