Plzeň je připravená na ekonomický rozvoj. V konkurenci 113 měst se umístila jako sedmá

Plzeň je připravená na ekonomický rozvoj. V konkurenci 113 měst se umístila jako sedmá
Město Plzeň se umístilo na 7. pozici v soutěži European Cities and Regions of the Future 2016/17 (Evropská města a regiony budoucnosti), kterou vyhlašuje magazín „fDi Intelligence“ ze skupiny Financial Times Ltd.

Západočeská metropole konkrétně uspěla v kategorii Small European Cities, a to v konkurenci celkem 113 dalších měst. Vyhlášení vítězů se uskutečnilo v úterý 15. března ve francouzském Cannes.

Soutěž se koná každé dva roky, mapuje investiční a technologický potenciál jednotlivých lokalit. Cílem je vyhledat města a regiony nejlépe připravené na příliv zahraničních investic, ekonomický rozvoj a expanzi. „Úspěch v soutěži pro nás znamená další formu propagace, zpráva o výsledcích se dostane ke čtenářům časopisu z řad investorů, konzultantů a poradců, kterých je až 45 tisíc,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

Podle něj začíná být Plzeň, a to i ve světě, čím dál častěji vnímána jako takzvané chytré město, které se profiluje směrem k moderním technologiím, podporuje výrobu s vysokou přidanou hodnotou, je metropolí vytvářející podmínky pro vědu a výzkum. Výrazným způsobem krajskému městu pomáhá v posilování této image Západočeská univerzita v Plzni, která vybudovala špičková vědecká pracoviště a výzkumná centra.

Soutěže se zúčastnil také Plzeňský kraj, který získal druhé místo hned po nizozemském Eindhovenu, zařazeném spolu s dalšími mezi takzvané malé regiony.

Přihlášku Plzně připravil a odeslal Útvar koncepce a rozvoje města Plzně v listopadu 2015, přičemž město bylo osloveno přímo, na základě účasti Plzně v minulém ročníku.

Štítky: ekonomický rozvoj

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!