Penny Markety v kraji v sobotu večer zhasnou pro Zemi

Penny Markety v kraji v sobotu večer zhasnou pro Zemi
Penny Market se v sobotu 30. března připojí k celosvětové kampani Hodina Země a na 60 minut zhasne všechny své prodejny.

Všech 380 prodejen proto v tento den zavře už ve 20 hodin. PENNY tak podpoří každoroční akci Světového fondu na ochranu přírody.

Poslední březnovou sobotu lidé po celém světě nejen ve svých domácnostech, ale i ve firmách a veřejnýchinstitucích vypnou na 60 minut své elektrické spotřebiče a osvětlení. Letos se tato akce na podporu zvýšení informovanosti o změnách klimatu uskuteční v sobotu 30. března ve 20 hodin 30 minut a k akci se připojí i Penny Market.

„Záleží nám na šetrném přístupu k přírodě a životnímu prostředí. Lidská činnost se výrazně podepisujena změnách klimatu a velkou měrou se na tom podílí právě spotřeba energií. V rámci společnosti děláme postupné kroky ke snižování energetické náročnosti našich prodejen, když mimo jiné v rámci modernizace kompletně instalujeme úsporné LED osvětlení. Připojeníse k celosvětové akci Hodina Země, tak bylo pro nás zcela přirozeným krokem,“ říká Martin Peffek, jednatel společnosti Penny Market.

V sobotu 30. března tedy všech 380 prodejen Penny Market po celé České republice zavře již ve 20:00tak, aby se ve 20:30 ponořily na 60 minut do tmy a podpořili tak tuto celosvětovou výzvu. Z bezpečnostních důvodů bude ponecháno pouze nouzové osvětlení a osvětlení parkoviště.

„Věřím, že naši zákazníci toto gesto pochopí, a připojí se k němu, stejně jako naši zaměstnanci.Jedná se o všechny z nás. Všichni žijeme na této planetě a je v našem zájmu i v zájmu budoucích generací chovat se odpovědně,“ dodává Mathias Mentrop, jednatel společnosti.

Tradice zhasínání světel započala v roce 2007 v australském Sydney, kdy zhasla světla na slavné budově australské opery. Následně se tato akce rozšířila do celéhosvěta. V České republice se loni zapojilo celkem 113 obcí, včetně 16 z 26 statutárních měst. Zhasla mimo jiné například Petřínská rozhledna nebo brněnský hrad Špilberk.

 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!