Ostrov: Ve Dvoraně zámku proběhlo slavnostní udílení několika ocenění

Ostrov: Ve Dvoraně zámku proběhlo slavnostní udílení několika ocenění
V úterý 24. 4. 2018 proběhlo ve Dvoraně zámku slavnostní udílení několika ocenění - Občan města roku 2017, městské ceny Ď v Ostrově 2018, místní ceny Ď v Chodově 2018 a krajské ceny Ď pro Karlovarský kraj 2018. Zároveň obdrželi poděkování od vedení města také ostrovští dárci krve.

Jednotlivé ceny předávali starosta města Josef Železný, 1. místostarosta Petr Šindelář, 2. místostarostka Ilona Leupold a zastupitel Zdeněk Mareš. Podvečerem provázel moderátor a autor myšlenky ceny Ď Richard Langer.

Ocenění Občan města roku 2017 získal na základě usnesení zastupitelstva města ze dne 18. 4. 2018 Ing. Václav Šrámek.

Ing. Václav Šrámek je válečný veterán, ocenění získal za jeho aktivitu v Československé obci legionářské Karlovy Vary a předsednictvu OV Českého svazu bojovníků za svobodu Karlovy Vary. Jako badatel se zabývá především vojenskou historií, dohledává válečné veterány, dlouhodobě pracoval na seznamu nespravedlivě stíhaných a vězněných na Jáchymovsku v letech 1945 – 1961.

Na městskou cenu Ď 2018 v Ostrově byli nominováni: Aloisie Schubertová, která již několik let vede Domov pokojného stáří a Denní stacionář v Ostrově a věnuje se klientům nad rámec svých pracovních povinností, Michaela Valentová za její charitativní činnost (http://pomahejsrdcem.cz/), Ing. Josef Macke za jeho badatelskou činnost a spoluautorství na knize „Morový rok 1938“, která je kronikou tohoto osudného roku v regionech Karlovarsko a Sokolovsko, dále Pěvecký sbor Orbis pictus Ostrov za jeho dlouholetou činnost – letos oslavil 20. výročí vzniku. Městskou cenu Ď obdržela dle rozhodnutí kolegia paní Aloisie Schubertová, která se předání nemohla osobně zúčastnit, proto cenu převzal P. Marek Bonaventura Hric z Katolické farnosti v Ostrově.

Více informací - viz zde.

Během slavnostního podvečera byla předána z rukou paní Nadi Hynkové, předsedkyně kolegia, i místní cena Ď v Chodově 2018, získal ji pan Pavel Vašek a sportovci TJ Baník Vintířov za zorganizování charitativního fotbalového zápasu, jehož výtěžek byl věnován Dennímu centru Mateřídouška v Chodově - viz zde.  

Krajskou cenu Ď v Karlovarském kraji obdržela dle rozhodnutí krajského kolegia paní Michaela Valentová - viz zde.

Na oficiální část večera navázal koncert sopranistky Martiny Sehylové v doprovodu klavíristy Norberta Hellera.


Zdroj: město Ostrov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!