Občané z Doudlevec budou ve středu uklízet břeh Radbuzy a hledají další dobrovolníky

Občané z Doudlevec budou ve středu uklízet břeh Radbuzy a hledají další dobrovolníky
V rámci celorepublikové aktivity „Ukliďme Česko“ bude 18. května v odpoledních hodinách probíhat úklidová akce, kterou si sami zorganizovali občané žijící v Doudlevcích. Uklízen bude co největší prostor od soutoku Radbuzy s Úhlavou a organizátoři chtějí dojít až k Tyršovu mostu.

„Uklízet budeme prostor v Doudlevcích u řeky Radbuzy, kterému říkáme odedávna pastviště. Moc rádi jsme tam chodili jako děti a moc rádi tam vodíme naše děti. Usídlili se zde bobři, ovšem také bezdomovci“, říká hlavní organizátorka akce Alena Kojanová.

Úspěšnost akce bude záviset také na počtu účastníků této dobrovolné akce, neboť nepořádek v této oblasti je velký, protože někteří „spoluobčané“ si pastviště a břeh Radbuzy vyhlédli jako místo, kde je možné vyhodit téměř vše.

„Rádi bychom napravili a vrátili tomuto kousku přírody uprostřed města jeho původní krásu, a pokud bude dostatečný počet účastníků, pokusíme se uklidit i sráz pod silnicí na Zborovské. Pytle od Úřadu městského obvodu Plzeň 3 zajištěny mám a rovněž svoz sesbíraného odpadu od městské firmy Čistá Plzeň je domluven“, dodává Alena Kojanová.

Pokud by chtěl někdo dobrovolníkům z Doudlevec pomoci s úklidem, může se přihlásit na adrese http://www.uklidmecesko.cz/event/13068, kde najde také příslušné informace. 

Štítky: ukliďme česko

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!