Nová autíčka na hřištích v Plzni jsou poděkováním záchranářům

Nová autíčka na hřištích v Plzni jsou poděkováním záchranářům
Hasiči, policisté, zdravotníci a strážníci městské policie v úterý 29. června uvedli do provozu čtyři nové vozy. Jedná se o čtyři herní prvky, které jsou vyvedené v barvách dané záchranné složky.

Městský obvod se rozhodl tímto způsobem poděkovat za práci složkám IZS.

„Chtěli jsme nějakým jiným způsobem poděkovat složkám IZS a městské policii, proto jsme se rozhodli pořídit herní prvky, které budou hasiče, policisty, záchranáře a městské policisty nejvíc vystihovat. Autíčka jsou rozmístěna na území obvodu vždy v místě, které s daným typem auta nějak souvisí,“ vysvětluje starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka a dodává, že bylo poměrně obtížné najít dodavatele, který by uměl autíčka vyrobit a zároveň, aby disponoval odpovídající certifikací.

Velký hasičský automobil najdou děti před hasičskou zbrojnicí návsi v Radobyčicích. Zprovoznění herního prvku se zúčastnil velitel místní jednotky Pavel Plzák a člen jednotky Petr Baloun.

Vozidlo policie je umístěno nedaleko obchodního centra Luna vedle dopravního inspektorátu. Autíčko uvedli do provozu náměstek krajského policejního ředitele Michal Krejbich a Karel Machulda, ředitel Městského ředitelství policie Plzeň.

Záchranářský automobil, tedy žlutý sanitní vůz, stojí poblíž transfuzní stanice v Adelově ulici a při zprovoznění byl přítomen ředitel Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Pavel Hrdlička.

U služebny městských strážníků ve Skvrňanech je instalováno auto městské policie. Tady se uvedení herního prvku do provozu zúčastnil velitel Městské policie Plzeň Petr Vlk a velitelka skvrňanské služebny Eva Königová se svým zástupcem.

„Věříme, že herní prvky budou děti bavit, že si na nich užijí legraci, a že možná některé z nich přilákají k práci u policie, zdravotníků, hasičů nebo městských strážníků,“ dodává starosta.

„Práce všech, kteří se podílí na fungování integrovaného zásahového systému, si velmi ceníme. Jejich nasazení a nenahraditelná práce v době pandemie si zaslouží velké poděkování,“ shodují se místostarostové třetího městského obvodu.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!