Nejvíce emotivní pro mě byla slepecká masáž, říká cestoval Lubomír Novohradský

Nejvíce emotivní pro mě byla slepecká masáž, říká cestoval Lubomír Novohradský
Nevidomé masáže zajišťuje ve Vietnamu asociace pro nevidomé lidi, sirotky a chudé děti, jimž rodiče nemohou zajistit životní potřeby.

Máte cestovatelského ducha a lákají vás asijské země? Toužíte na cestách krom dobrodružství zažít neobyčejný zážitek plný pořádného relaxu a pomoci v jednom? Cestovatel Lubomír Novohradský na svém blogu radí, kam na cestách zavítat. Autentičnost a atmosféru při cestování napříč různými zeměmi potrhují i jeho videa z cest.

Lubomír vylíčil ve svém blogu právě jeden z nejsilnějších zážitků, kterým byla slepecká masáž. „Cestujete-li přes Hue Vietnam, musíte okusit slepeckou masáž! Jedná se o nejvíce zajímavé místo v celém městě.“ Sám vyzkoušel masáž celého těla a baňkovou masáž, která mu podle jeho slov velmi pomohla a stála jen hubičku. O svém zážitku natočil i video, v němž popisuje i jaké druhy masáží nevidomí lidé nabízejí.


Proč se nechat namasírovat právě zde?

„Věděl jsem, že pomůžu svému tělu i druhým lidem, protože ty peníze putují na dobrou věc. Masážní centrum už za dobu svého působení proplatilo přes 2,8 tisíc operací očí“.

I vy můžete finančně podpořit děti v Asociaci nevidomých v provincii Hue

Financování chirurgických zákroků nebo vzdělání místních nevidomých dětí by bez finanční podpory nebylo možné. Tvrdá práce místních masérů financuje tak náročné zákroky pouze částečně a ať už jste odkudkoliv, můžete pomoct i vy, ať už návštěvou nebo drobným finančním darem. V případě zájmu kontaktujte vedení centra na emailu: hoinguoimu.thuathienhue@gmail.com nebo si přečtěte podrobné informace na webu.

Nejvíce mě překvapilo, jak jsou místní lidé šťastní a vzdělaní

„Spousta lidí navzdory svému handicapu zůstává plná života. Jsou šťastní a spokojí se smálem. Místo honby za vyššími cíli hledají smysl a prožitek v každodenním životě. To bylo milé překvapení.. Na místo jsem zamířil dvakrát a určitě ho doporučuji jako místo, které stojí za návštěvu."

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!