Náklady spojené s pandemií pomůže uhradit město Plzeň

Náklady spojené s pandemií pomůže uhradit město Plzeň
Sedmi subjektům působícím v sociální oblasti poskytne město Plzeň individuální dotaci na pomoc při zvládání pandemie nemoci Covid-19.

Zastupitelé schválili v pondělí 21. června finanční pomoc v celkové výši téměř 749 tisíc korun. Město tak přispěje například na úhradu testovacích sad, provoz call centrum, jež pomáhalo s registrací k očkování, na lékařskou ordinaci pro osoby bez domova, kyslíkové koncentrátory nebo na karanténní centrum.

„Všechny požadované dotace od sedmi subjektů byly schváleny v plné výši. Pouze jednu žádost Občanského sdružení ProCit zastupitelé neschválili, neboť mzdové náklady pracovníků v sociální službě lze v určité části kompenzovat z dotačních programů Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

„Vzhledem k situaci kolem epidemie Covid-19 a nezbytným karanténním opatřením došlo u mnoha subjektů ke značnému navýšení nákladů na nákup zdravotního materiálu a testů pro zajištění nutných hygienicko-epidemiologických opatření,“ vysvětlila vedoucí odboru sociálních služeb plzeňského magistrátu Alena Hynková.

Městské finanční prostředky tak podpoří následující subjekty: Poliklinika Bory, spol. s r.o., Diecézní charita Plzeň, Ponton, z. s., Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z. s., Městská charita Plzeň, Hospic svatého Lazara z. s., Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!