Nabídku pravidelných linek z Ostravy doplní spojení do Podgorice

Nabídku pravidelných linek z Ostravy doplní spojení do Podgorice
Letecká společnost Air Montenegro potvrdila zahájení provozu přímé pravidelné linky z letiště Leoše Janáčka, spojí Ostravu s Podgoricou v Černé Hoře.

Rozhodnutí dopravce o otevření nové linky potvrzuje rostoucí poptávku a zvyšující se zájem o létání z ostravského letiště.

„Nová linka do přímořského státu je pro milovníky cestování určitě dobrou zprávou. Letiště v Podgorici leží jen čtyřicet minut od moře, Černá Hora turistům nabízí i krásné hory, jezera a národní parky. Věřím, že lidé nejen z našeho regionu lety naplní, což by mohlo pozitivně ovlivnit rozvoj letiště, který hlavně díky nákladní dopravě nabral v posledním období na intenzitě,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

První let je plánován na červen 2024, létat se bude až do konce letní sezóny, tedy do poloviny září. Lety budou realizovány 1x týdně, každé úterý. Prodej letenek bude spuštěn 4. prosince na stránkách dopravce www.airmontenegro.com, část kapacity letadla bude k dispozici pro cestovní kanceláře.

„Jsme velmi rádi za rozhodnutí dopravce operovat novou linku. Počet cestujících v letošním roce nám jasně ukazuje rostoucí poptávku po létání z našeho letiště a na tu se snažíme pružně reagovat. Linka do Podgorice přispěje k už tak rozšířené nabídce letů z letiště Leoše Janáčka Ostrava pro rok 2024,“ uvedl za Letiště Ostrava Ondřej Musil, manažer pro pasažérskou přepravu.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!