Na Třetí festival se chystají od čtvrtka do Plzně senioři zdaleka i zblízka

Na Třetí festival se chystají od čtvrtka do Plzně senioři zdaleka i zblízka
Třetí festival je tradiční setkání aktivních seniorů z celé ČR, které realizuje TOTEM, z.s. v Plzni.

Jde o již sedmé setkání, uspořádané s cílem společně ukázat široké veřejnosti seniorský potenciál, sdílet radost z výsledků tvořivé činnosti v oblasti hudební, výtvarné, divadelní a dalších a vzájemně se inspirovat. Festival nabídne aktivity seniorům, ale také přivítá širokou veřejnost. Každý může být divákem, účastníkem i účastníkem programu.

Třídenní setkání přináší bohatý program např. Komponované odpoledne – přehlídku seniorské tvořivosti v oblasti divadelní, hudební a taneční, výstavy (obrazy, fotografie, výrobky tvořivých dílen), vzdělávací a tvůrčí dílny, společenský večer spojený s tancem a poslechem hudby, prohlídky města Plzně, prezentace měst jednotlivých aktérů festivalu a jejich domovských organizací.  

Letos se plzeňský TŘETÍ FESTIVAL koná ve dnech 3. října – 5. října 2019. Srdečně zve na akce, které proběhnou v rámci festivalového setkání:

3. 10. 2019 – 14:00 hod. ve Studijní a vědecké knihovně PK – Vernisáž spojené výstavy Kouzlo TOTEMových „Setkávání se…“ aneb 20 let TOTEM, z.s. mýma očima a TOTEMart se představuje

3. 10. 2019 – 14:00 hod. v Plzeňské radnici Vernisáž výstavy Prachatice, obec přátelská seniorům

3. 10. 2019 – od 16:00 stage u Muzea Vystoupení v rámci Plzeňského Busking festivalu

4. 10. 2019 ve velkém sále  SOUE Plzeň Skvrňany, Vejprnická 56 v 15:00 hod., Slavnostní zahájení festivalu

5. 10. 2019 – od 10:00 v TOTEM, z.s. Divadelní představení „Zůstane to v rodině“ a Vernisáž výstavy Pavel Vacek: Barevné snění

„ Páteční přehlídka tvořivých uměleckých aktivit seniorů a společenský taneční večer proběhne ve společenském sále SOUE Plzeň Skvrňany, Vejprnická 56. SOUE nám poskytuje už tradičně prostor s velkým podiem a všestrannou podporu. Sobotní festivalový den naplněný různě tematickými pracovními a tvořivými dílnami, setkáními s výměnou zkušeností i jen tak prostým lidským popovídáním v klubové kavárně, uskutečníme u nás „doma“ v mezigeneračním centru TOTEM, z.s. v Bolevci v Kaznějovské 51, Plzeň.“ říká Mgr. Petra Bláhová, která stála u zrodu nultého ročníku Třetího festivalu v roce 2009. Od té doby se festival vždy po 2 letech vrací do Plzně.

„Jsme rádi, že příležitost setkat se v příjemném prostředí se zajímavými lidmi, letos přivítali senioři opravdu zblízka i z daleka… přijedou skupiny z Vysočiny, z Jižních Čech, z Moravskoslezského kraje, z Prahy, Středočeského kraje i naši přátelé ze Slovenska. Některé výpravy se vrací opakovaně a my máme radost, že je pořád co nabízet nového. Máme připravenu díky podpoře MMP a pana primátora Martina Baxy prohlídku plzeňské radnice, Loosových interiérů, Moving station a dalších významných a krásných míst v našem městě. Nebude chybět ani prohlídka historických fondů Studijní a vědecké knihovny PK. Plzeňského Prazdroje a centra Plzně s výbornou průvodkyní Ing. Arch. Annou Hostičkovou. Úplnou novinkou bude účast našich seniorů na Busking festivalu, kde nám bude patřit na stage  u Muzea celé čtvrteční odpoledne," říká ředitelka Totemu Vlastimila Faiferlíková.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!