Na šumavském Špičáku se lyžuje za jarního počasí na mokrém sněhu, kterého je stále 80 cm

Na šumavském Špičáku se lyžuje za jarního počasí na mokrém sněhu, kterého je stále 80 cm
Už zítra v pátek 1. března testovačka lyží a soutěže.

Slunečno a teploty okolo 10 stupňů zatím provázely tento týden jarní prázdniny (např. pro plzeňské okresy) na šumavském Špičáku. Z předpovědí pak zatím není jasné, zda už pátečně ochlazení přinese i čerstvý sníh. Sněhová pokrývka na sjezdovkách ale stále v průměru měří velmi pěkných 80 centimetrů.

„Sníh je sice díky plusovým teplotám během dne i noci pořád mokrý, ale lyžuje se na něm hlavně dopoledne pořád dobře. Jaro přicházející v minulosti v nižších polohách spíše až od půlky března nabízí už taky jiné sportovní vyžití, přesto jsme s návštěvností i v tomto týdnu spokojeni.“ říká k aktuálním podmínkám a počtu lyžařů ředitel areálu Vladimír Kasík.

Už zítra v pátek 1. března se na Špičáku představí se svými aktivitami (testování lyží, soutěže atd.) specializovaný časopis Snow. V sobotu 2.3. se pak testují auta s možností vyzkoušet si vůz s pohonem všech čtyř kol (Jeep 4 x 4).

V sobotu 2. března se u nás pojedou závody seriálu Šumavský pašerák ve snowparku a v neděli 3. března na funline, takže v uvedený den budou tyto doplňkové trati/aktivity pro veřejnost uzavřeny. Obě akce jsou ale divácky velmi atraktivní a vstupné se neplatí. Závodí se pouze na snowboardech!

Obě disciplíny jsou ale volně otevřené pro všechny děti a dospívající mládež, takže se může přihlásit, kdo si věří a má chuť si zasoutěžit, nepotřebuje žádnou profi licenci. Obě trati na Špičáku nejsou těžké, mají příjemné profily, takže se není čeho bát. Nedělní klání na „fanlajně“ se pojede ve stylu snowboardcrossu. V každé jízdě startují dva soutěžící a jede se vyřazovák. Sjezdovka Spodní Šance, na jejímž levém okraji je funline postavena, ale bude spolu směřeným slalomem i v době závodu normálně k dispozici.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!