Město Plzeň podpoří hospic, diecézní charitu i potravinovou banku

Město Plzeň podpoří hospic, diecézní charitu i potravinovou banku
Zastupitelé schválili Poskytnutí individuálních neinvestičních dotací z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

Podporu v celkové výši 3,981 milionu korun si rozdělí pět poskytovatelů sociálních služeb. Dotaci získá Hospic svatého Lazara, Diecézní charita Plzeň, Poliklinika Bory, organizace Naděje a Potravinová banka Plzeň. Nejvíc, a to
1, 7 milionu korun, obdrží na provoz Hospic svatého Lazara, který jako jediné zařízení v Plzeňském kraji zajištuje hospicovou a paliativní péči.      

Dále obdrží dotaci ve výši 1,026 milionu korun Diecézní charita Plzeň na dva projekty. „Prvním z nich je JOB centrum, které poskytuje poradenství a podporu při hledání zaměstnání klientům azylových domů, dlouhodobě nezaměstnaným, osobám zdravotně hendikepovaným a podobně. Druhý projekt se týká doprovodu zdravotně znevýhodněných dětí při přepravě do školy a ze školy. Charita zajišťuje pro přepravu dětí proškolené osobní asistenty. Dotace je určena na jejich mzdy,“ uvedla náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková. Příspěvek od města pro JOB centrum bude činit 636 tisíc korun, na mzdy asistentů přispěje město 390 tisíci korunami.

Dále město podpoří Polikliniku Bory 700 tisíci korunami na zajišťování zdravotní péče osobám ohroženým sociálním vyloučením či již sociálně vyloučeným, zejména osobám bez domova a cizincům. Organizace Naděje dostane 305 tisíc korun na podporu sociální práce v prostupném bydlení a Potravinová banka, která má za cíl shromažďovat zdarma potraviny, skladovat a přidělovat je pak humanitárním nebo charitativním organizacím, obdrží dotaci ve výši 250 tisíc korun.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!