Kynšperk: Odcizené nářadí nabízel na internetu

Kynšperk: Odcizené nářadí nabízel na internetu
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Kynšperku nad Ohří, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže. Obviněný muž, který se v minulosti již několika krádeží dopustil, měl ve čtvrtek 15. října 2020 v nočních hodinách vniknout na pozemek rekonstruovaného domu v Kynšperku nad Ohří.

Následně měl vniknout do kůlny. Tu měl několik minut celou prohledávat a nakonec z ní odcizit řadu věcí. Měl totiž vzít různé vrtačky, pily, gola sady, sady vrtáků, vodováhu či kufr s nářadím. Odcizené věci měl postupně odvážet na kole do nedalekého rodinného domu, kde je uschoval.

Tentýž den v odpoledních hodinách si majitel všiml, že mu z kůlny bylo odcizeno několik věcí. Celou věc oznámil a policisté se případem začali okamžitě zabývat. Následující den policisté muže, který se chystal odcizené věci prodat na internetu, zadrželi. Ten poté policistům všechny odcizené věci, v hodnotě téměř deseti tisíc korun, vydal.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce shledal vazební důvody, ale vzhledem k již pravomocnému odsouzení v jiné trestní činnosti byl devětadvacetiletému muži nařízen výkon trestu odnětí svobody. Policisté ho tak eskortovali přímo do věznice.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!