Kynšperk nad Ohří: Policisté objasnili vloupání do místních provozoven

Kynšperk nad Ohří: Policisté objasnili vloupání do místních provozoven
Na konci měsíce února během jednoho týdne řádil v Kynšperku nad Ohří neznámý pachatel, který má na svědomí nejméně ve čtyřech případech vloupání do místních prodejen nebo restaurace.

Muž měl po otevírací době nebo během noci vniknout do provozoven a hlavně se zaměřil na pokladny, které měl prohledat a následně z nich odcizit finanční hotovost. Odcizit měl i cigarety, parfémy, různé drogistické zboží i drobné pochutiny a alkoholické nápoje. Svým pokračujícím jednáním měl způsobit celkovou škodu odcizením a poškozením majetku při vloupání kolem 80 000 Kč.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení v Kynšperku nad Ohří případy vloupání objasnili a ve středu dne 27. února zadrželi 42letého muže z Chebska. Ten si následně vyslechl sdělení podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci.

Tohoto jednání se podezřelý muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech mimo jiné za přečin krádež odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který již vykonal.

V pátek dne 1. března 2019 policisté muže eskortovali k soudci, který nařídil výkon trestu odnětí svobody. Od soudu byl muž převezen rovnou do věznice.

nprap. Kateřina Krejčí

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!