Kynšperk: Děti i dospělí děkovali tancem Jerusalema (TV Západ)

Kynšperk: Děti i dospělí děkovali tancem Jerusalema (TV Západ)
Píseň Jerusalema od jihoafrického umělce Master KG a jeho taneční choreografie už obletěly celý svět a Česká republika není výjimkou. K populární taneční výzvě se přidali děti i dospělí také v Kynšperku na Sokolovsku. Podpořit tancem složky IZS, ale i učitele zdejší školy proti stresu z pandemie covid-19 přišli v pátek 23. dubna.

"Udělali jsme výzvu pro děti i pro rodiče. Zveřejnili jsme ji na facebooku, polepili plakáty po škole a kdo se chtěl zúčastnit, tak se zúčastnil. Písnička Jerusalema byla celosvětová výzva, tanec na podporu složek IZS. My jsme to pojali i jako poděkování pro učitele za online výuky při covidu," popsal Tomáš Nováček, pedagog volného času DDM Kynšperk. 

Přípravy probíhaly individuálně online a účinkující se poprvé sešli až před akcí v prostoru mezi budovami kynšperské školy. 

"My jsme nacvičovali půl hodiny před tím, jinak to každý trénoval doma sám. Měli video, podle kterého se měli naučit kroky a zde se to jen spojilo," dodal Nováček. 

I v Kynšperku probíhá dosud výuka na základní škole při střídání části tříd prvního stupně. 

"Funguje to dobře. Nyní se střídají třídy. Zde je vlastně polovina tříd – nižší stupeň. Je to v pohodě. Myslím si, že děti jsou rády, že se vrátily do školy," přiblížil Nováček. 

Taneční výzvu mohli sledovat lidé i prostřednictvím livestreamu na facebookovém profilu Západ.cz. Na místě také podpořili tanečníky kolegové i rodiče dětí. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!