Kraslice: Taneční skupina DanceDate zabodovala v regionu

Kraslice: Taneční skupina DanceDate zabodovala v regionu
Kraslická taneční skupina DanceDate se během března vydala na tři soutěžní vystoupení a domů se vrátila s řadou úspěchů v disciplíně Show dance. Těleso, působící pod Základní uměleckou školou a Sokolem Kraslice, letos zahájilo svou 21 sezónu.

„V březnu jsme zaznamenali velmi dobré výsledky. Na regionálním kole Czech Dance Tour se předvedlo pět choreografií. Dětská kategorie získala se svojí choreografií „Člověče, nezlob se“ 1. místo, malá skupina dětí se s „Children´s fantasy“ umístila na 2. místě. V juniorské kategorii se DanceDate podařilo získat stříbrnou pozici s formací „Indoctrination“ a s malou formací „Kairos“ dosáhlo dokonce na zlato. Hlavní věková kategorie předvedla číslo „Everybody wants to rule the world“ a vybojovala také 1. místo,“ vypočítala vedoucí skupiny Kateřina Roková. 

Skupina DanceDate se dále vydala na regionální kolo soutěže Taneční Skupina Roku. Zde týmy zaujaly choreografiemi „Člověče, nezlob se“ a „Everybody wants to rule the world“ natolik, že zvítězily. Dále přivezly také dvě druhá místa za „Indoctrination“ a „Kairos“.

„Poslední březnovou soutěží bylo regionální kolo Czech Dance Masters, kde se „Člověče, nezlob se“ umístilo na 3. místě. Choreografie malé skupiny juniorů „Kairos“ byla během soutěže porotou přeřazena do extraligy, kde se umístila na místě druhém a „Indoctrination“ a „Everybody wants to rule the world“ vyskočily na vrchol a opanovaly první příčky,“ doplnila Roková.

Březen byl pro DanceDate ve znamení zahájení soutěžní sezóny, v dubnu na členky čekají ještě semifinále soutěží Mia Dance a Best of the Best. Činnost a úspěchy taneční skupiny můžete sledovat na facebookové stránce DanceDate Kraslice a nebo na instagramové prezentaci @dance_date.

Foto: DanceDate

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!