Kraslice: Město má první ukazatele rychlosti, chystá i úsekové měření

Kraslice: Město má první ukazatele rychlosti, chystá i úsekové měření
Vůbec první ukazatele rychlosti nechalo hned ve čtyřech ulicích nainstalovat město Kraslice. Slibuje si od nich alespoň částečné zlepšení dopravní situace. Radnice navíc pracuje na zprovoznění měření úsekového na hlavním tahu.

Nové informační radary, jejich pořízení vyšlo na 424 tisíc korun, jsou nově na průtahu městem v ulici ČSA a B. Smetany, v ulici Havlíčkova u tamní základní školy, a v ulici Mánesova. „Celkem jich je šest. Z toho tři mají solární panely, takže jejich provoz takřka nic nestojí,“ řekl starosta Kraslic Jan Šimek.

Úsekové měření pak bude fungovat v ulici Dukelská, kde sídlí druhá ze základních škol. Podle vedení města jde zatím o první krok ke zlepšení bezpečnostní situace na silnicích ve městě, který má donutit některé bezohledné řidiče k tomu, aby sundali nohu z plynu. Silnice v Kraslicích si totiž řada řidičů plete se závodní dráhou. Ukázaly to výsledky měření specializovanou firmou, která v Kraslicích už v roce 2022 monitorovala dopravu po dobu sedmi dní, a to právě na hlavním tahu v ulici B. Smetany a u základní škol. Z měření vyplynulo, že těmito úseky tehdy projelo téměř 47.500 vozidel. Více než 15.500 řidičů pak překročilo povolenou rychlost. Nejvyšší hodnota byla naměřena 144 km/h.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!