Krajský přebor policejních psovodů

Krajský přebor policejních psovodů
Ve dnech 29. září až 1. října 2021 se v Karlovarském kraji konal další ročník přeboru ve výkonu služební kynologie O pohár ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pro rok 2021. Jak již název napovídá, tak závod se uskutečnil pod záštitou plk. Mgr. Petra Macháčka, ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Závodů se zúčastnilo 9 nejlepších psovodů z územních odborů Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. Jednotlivé disciplíny byly zaměřeny na praktický výkon služeb. Své schopnosti měřili ve třech disciplínách, a to pachové práce, obrana a poslušnost. Účelem bylo prověření připravenosti služebních psů, ale taktéž předání zkušeností jednotlivých psovodů.

Během třídenních závodů bylo k vidění mnoho skvělých výkonů. Kategorii pachových prací nakonec vyhrál pprap. Josef Ulrych z Karlových Varů se svým služebním psem Jackpotem. Kategorii obranných prací ovládl pprap. Martin Havlíček z Chebu se svým služebním psem Copperem.

Tato dvojice svedla souboj o první místo také mezi jednotlivci. Celkové prvenství nakonec získal pprap. Josef Ulrych se svým služebním psem Jackpotem a pprap. Martin Havlíček se psem Copperem skončil na druhé pozici. Na třetím místě skončil nestor kynologie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje prap. Luboš Šmolík z Chebu se služebním psem Dagem.

Mezi družstvy se z prvenství mohli radovat psovodi z územního odboru Cheb, kteří za sebou nechali kolegy ze Sokolovska i Karlovarska.

Psovodem praxe byl vyhlášen prap. Robert Walter z Karlových Varů se svým služebním psem Frigem.

"Vítězům gratulujeme a všem ostatním přejeme v jejich práci hodně úspěchů," uvedl nprap. Jakub Kopřiva.


Zdroj: Policie ČR

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!