Krajské medaile za zásluhy o bezpečnost čekají na své hrdiny

Krajské medaile za zásluhy o bezpečnost čekají na své hrdiny
Znáte ve svém okolí člověka, který prokázal osobní statečnost při řešení mimořádné události, úspěšně reprezentoval složky Integrovaného záchranného systému či přispěl svou dlouhodobou aktivitou k jejich rozvoji? Pak jej můžete nominovat na medaili za zásluhy o bezpečnost, kterou uděluje Karlovarský kraj.

"Mimořádné události se nevyhýbají ani našemu kraji a vždy se na jejich zvládnutí podílí celá řada lidí. Někteří z nich opakovaně a obětavě pomáhají bez ohledu na svůj volný čas, jakmile je to zapotřebí. Jsou mezi nimi záchranáři, hasiči, zdravotníci, policisté, ale někdy i dobrovolníci a občané, kteří se nebáli zachránit druhého a pomoci mu v ohrožení. Právě těmto lidem kraj uděluje s velkým respektem a se ctí medaile za zásluhy o bezpečnost,“ vysvětlil hejtman Petr Kulhánek. 

Medaile se udělují na základě rozhodnutí Rady Karlovarského kraje občanovi, kterého navrhují složky Integrovaného záchranného systému, Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje, člen rady nebo zastupitelstva i veřejnost. Nominace lze posílat e-mailem na adresu tereza.hrdlickova@kr-karlovarsky.cz nebo písemně na adresu Krajský úřad Karlovarského kraje, Odbor kancelář hejtmana, Závodní 353/88, 360 06, Karlovy Vary. Obálku je třeba označit slovy „Nominace na medaili,“ písemný návrh je nutné stručně odůvodnit. Nominace se přijímají do 10. září 2021.

„Medaile bychom rádi oceněným předali na slavnostním setkání během října,“ upřesnil hejtman.

Držitelé medaile budou následně zapsáni do Knihy oceněných Karlovarským krajem.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!