Kraj podpoří Noc vědců nebo Dny vědy a techniky

Kraj podpoří Noc vědců nebo Dny vědy a techniky
O 900 tisíc korun navýšila rada kraje již dříve poskytnutou účelovou dotaci pro Lékařskou fakultu University Karlovy. Celkově tak bude činit 1 950 000 korun.

Navýšená částka půjde na program „Academic career in Pilsen_UK 2022/Akademickým pracovníkem v Plzni_UK 2022“ (celkem bude na něj k dispozici 1,8 mil korun). „Tento projekt je zaměřen na získávání akademických a výzkumných pracovníků po absolvování zahraničního studia PhD či po dlouhodobém zahraničním výzkumném pobytu,“ přiblížil obsah programu radní pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc. Na program „Juniorská universita Plzeň_UK 2022“  bude mít universita 150 tis. Kč.

Dále rada odsouhlasila a doporučila Zastupitelstvu Plzeňského kraje schválit účelovou dotaci ve výši 8,4 miliónu korun pro Západočeskou universitu v Plzni (ZČU) na pořádání a podporu šestnácti akcí v roce 2022, jejichž je pořadatelem či spolupořadatelem. Jako je např. Den vědy a techniky (1,2 mil. Kč), Noc vědců na ZČU (50 tis.), Technická olympiáda 2022 (350 tis. Kč), provozování webu Bav se vědou (150 tis. Kč), ScienceFEL akademie (300 tis. Kč) anebo Dětská technická univerzita 2022 (600 tis. Kč). „Na podporu studentů při reprezentaci ŽČU a Plzeňského kraje v oblasti sportu je pro letošní rok z celkové částky doporučeno schválit 700 tisíc korun a na rozvoj oborových didaktik pro zlepšení výuky 1 milion korun,“ upozornil radní Vladimír Kroc.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!