Kraj po dohodě s městem rozšíří v KV Areně asistenční centrum pro uprchlíky

 Kraj po dohodě s městem rozšíří v KV Areně asistenční centrum pro uprchlíky
Kvůli nedostačující kapacitě rozšíří Karlovarský kraj po dohodě s vedením města Karlovy Vary a KV Areny prostor stávajícího Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU). To začne fungovat i v centrální hale KV Areny, vznikne rovněž zázemí pro sklad humanitární pomoci vydávané jednotlivým zaregistrovaným ukrajinským občanům. Na jednání Krizového štábu Karlovarského kraje o tom v pátek informoval hejtman Petr Kulhánek.

„Musím velmi ocenit věcný přístup vedení města Karlovy Vary, jednatele KV Areny, ale i vedení klubu HC Energie, protože harmonogramu hokejových zápasů se rozšíření prostor uprchlického centra do haly samozřejmě výrazně dotýká. Moc všem děkuji za pochopení situace a vstřícnost, se kterou k tomuto řešení přistupují. Nyní je to jediná možnost, jak bez přerušení provozu centra můžeme kapacitu zdvojnásobit a urychlit tak odbavení ukrajinských občanů. Doufáme, že to pochopí i fanoušci HC Energie a další návštěvníci KV Areny, kteří očekávali první jarní akce,“ uvedl Petr Kulhánek.

Během tohoto víkendu Hasičský záchranný sbor za pomoci týmu KV Areny a dalších spolupracujících subjektů řídil přestavbu prostor haly KV Areny,aby v tomto týdnu mohlo asistenční centrum začít využívat nové zázemí. „Stávající centrum ale nepřerušilo svůj provoz ani v průběhu přestavby. Dík patří hasičům, policistům, pracovníkům všech agend pro uprchlíky, tlumočníkům a další řadě dobrovolníků, kteří zajišťují provoz a budou zároveň pracovat i na dalším rozšíření centra,“ dodal hejtman.

Zdroj: Krajské listy

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!