Kraj je připraven pomoci Sušické nemocnici

Kraj je připraven pomoci Sušické nemocnici
„Na základě jednání s vedením města Sušice je Plzeňský kraj okamžitě připraven pomoci sušické nemocnici,“ sdělil po svém setkání se starostou města Sušice Petrem Mottlem hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Připomněl, že Plzeňský kraj dal městu k vyjádření návrh memoranda o finanční podpoře nemocnice.

„Dnes jsme proto mluvili o memorandu, které jsme městu nabídli, i o finanční podpoře ve výši deseti milionů korun, jíž jsme připraveni podpořit provoz nemocnice v letošním roce. Na schůzce padl také návrh na okamžité převzetí nemocnice Plzeňským krajem. Vzhledem ke schválené koncepci městem Sušice, bude v první řadě důležité zjistit v jakém personálním, ekonomickém a majetkovém stavu se nemocnice nachází. Následně bychom mohli začít jednat o jejím převzetí a majetkovém vypořádání. Pomoc Sušické nemocnici beru jako svou morální povinnost a s touto alternativou řešení jsem seznámil starostu města Sušice,“ konstatoval hejtman Rudolf Špoták s tím, že další detaily o Sušické nemocnici budou řešeny prostřednictvím rozhodnutí rady kraje v následujících týdnech.

Na základě této schůzky vyzval hejtman Rudolf Špoták starostu města Sušice k zaslání připomínek k návrhu memoranda o finanční podpoře a zároveň o sdělení stanoviska města k případnému okamžitému převzetí nemocnice krajem.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!