Kraj i letos podpoří Kreativní vouchery

Kraj i letos podpoří Kreativní vouchery
Programem Kreativní vouchery Karlovarského kraje podpoří i letos Karlovarský kraj spolupráci lokálních podnikatelů, kteří chtějí inovovat své produkty a služby, a karlovarských kreativců, kteří jim jejich sny pomohou naplnit. Tato podpora pomáhá například designu služeb, tvorbě fotografií, videí i tvorbě marketingového plánu.

Díky velkému zájmu o Inovační vouchery (nárůst téměř o 100 % oproti roku 2020) a vyčerpání téměř celé alokace Programu určené i na Kreativní vouchery, dochází v letošním roce k prodloužení příjmu žádostí. Podpora přesáhne milion korun.

„Finanční podpora na zlepšení služeb a zviditelnění místních podnikatelů je velmi důležitá, proto jsme rádi, že Karlovarský kraj schválil dodatečnou alokaci na Kreativní vouchery a my tak můžeme říci, že Kreativní vouchery letos budou,“ říká Vlastimil Veselý, ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání.

V první fázi Programu probíhá přihlašování kreativců do takzvané Galerie kreativců. Do té se zájemci mohou přihlásit prostřednictvím registračního formuláře do 1. září 2021. Ze zmíněné Galerie potom firmy vybírají, s kým chtějí spolupracovat.

Již nyní mají firmy možnost výběru a oslovení vhodného kreativce. Společně mohou připravit projekt a v termínu od 15. do 22. září 2021 registrovat žádost o podporu. V říjnu 2021 budou přijaté žádosti hodnoceny. Po finálním schválení Radou Karlovarského kraje budou všichni žadatelé informováni o výsledku, a ti úspěšní vyzváni k podpisu smluv. Na konci roku 2021 mohou žadatelé kvalitně zpracovaných projektů očekávat finanční prostředky na svých účtech.

Na samotnou realizaci projektů a prokazatelnou úhradu výdajů mají firmy čas do 31. května 2022. Stejně tak jako v loňském roce stále platí, že firmy musí mít vlastní unikátní produkt nebo službu. Firmy, které přeprodávají zboží, o vouchery žádat nemohou.

Je důležité vědět, že prostředky programu se rozdělují podle časového pořadí podaných elektronických žádostí (za předpokladů splnění všech náležitostí) až do vyčerpání celé alokace.

Díky Kreativním voucherům zlepšilo již své služby 15 podnikatelských subjektů. V některých případech šlo o propagaci nového výrobku, zpracování webových stránek, tvorbu e-shopu či copywriting populárně naučné knihy.

Bližší informace o kreativních voucherech, jak správně vytvořit žádost apod. budou představeny v průběhu semináře 7. září 2021, na který je nutné se registrovat.

Pro více informací sledujtewebové stránky Karlovarské agentury rozboje podnikání nebo kontaktujte Šárku Harušťákovou (sarka.harustakova@karp-kv.cz).


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!