Kraj finančně pomůže zemědělcům i zvířecím útulkům

Kraj finančně pomůže zemědělcům i zvířecím útulkům
Dotaci v maximální celkové výši 1 826 676 korun schválila Rada Plzeňského kraje z dotačního programu „Podpora zemědělské činnosti v Plzeňském kraji 2021“.

Dotace bude rozdělena mezi 11 žadatelů, nevyšší částku 200 tisíc korun obdrží Lukáš Prokop na opravu příjezdové cesty ke stájím, Petr Braun na vybudování skladu zemědělské techniky, Bohumila Steyn Dufková na nákup agroturistické stáje, Věra Populová na rekonstrukci skladu, Petr Míka na rekonstrukci a opravy hospodářské budovy či Karel Kokaisl na rekonstrukci střechy salaše. Všichni žadatelé, kterým byla dotace přiznána, musí splňovat kritéria definice mikropodniku doložené prohlášením.

Poskytnutí individuálních dotací na podporu dočasné péče o toulavá a opuštěná zvířata na území Plzeňského kraje

Rada Plzeňského kraje souhlasí s poskytnutím individuálních dotací ve výši 625 tisíc korun z rozpočtu Plzeňského kraje pro rok 2021 v rámci podpory dočasné péče o toulavá a opuštěná zvířata na území Plzeňského kraje těmto provozovatelům registrovaných útulků: Storgé, z.s., Karel Bobál, Technické služby města Klatov, Nalezenci – Šumaváci, z.s. a Gabriela Jägerová. Na podporu kastrace koček na území Plzeňského kraje bude dotace poskytnuta žadatelům Šance pro kočku, z.s., Útulek Zakladatelů, z.s. a Fousky z.s.

V rámci podpory dočasné péče o toulavá a opuštěná zvířata na území kraje souhlasí dále Rada Plzeňského kraje s poskytnutím individuálních dotací ve výši 250 tisíc korun provozovatelům útulků: obci Němčovice a městu Plzeň - poskytnutí těchto dotací musí ještě schválit zastupitelé.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!