Košutka hostí krajské Sportovní hry seniorů

Košutka hostí krajské Sportovní hry seniorů
Deset unikátních disciplín a patnáct týmů z celého kraje – tak budou vypadat Sportovní hry seniorů Plzeňského kraje 2022, které se uskuteční 17. května v hokejbalové hale v Plzni na Košutce. Akce odstartuje v 9 hodin.

„Setkání aktivních seniorů proběhne už popáté. Po dvouleté přestávce se všichni těšíme, že se zase můžeme setkat a kromě sportovního klání prostě být pospolu. Naši senioři byli v letech 2016 – 2019 úspěšní i v celostátní soutěži. Získali opakovaně putovní pohár za I. místo v ČR, a další pak v soutěži mezinárodních týmů,“ říká Vlasta Faiferlíková, ředitelka Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM, které Sportovní hry seniorů organizuje.

Senioři změří své síly v bollo-ballu, hodu šipkami do terče, hodu basketbalovým míčem na koš, střelbě na florbalovou branku, v chůzi na 800 metrů, disc golfu, snack golfu, hodu kriketovým míčkem na cíl, petanguu a lukostřelbě. Nejde tedy o běžné sportovní disciplíny, nýbrž o disciplíny speciálně koncipované pro sportování starší generace. Například disc golf je hod frisbee do kovového koše, který je padesát metrů daleko. Bollo-ball je zase hod míčem do konstrukce ze třímetrové vzdálenosti. A snack golf je odpalování míčku golfovou holí s cílem trefit se do padesát metrů vzdáleného terče.

Klání se zúčastní týmy z Plzně, Klatov, Tlučné, Domažlic a dalších míst. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne ve 14 h v TOTEMu. Vítězové regionálního kola postoupí do národního seniorského klání Sportovní hry seniorů ČR 2022, které proběhnou v Praze počátkem července 2022.

Sportovní hry seniorů Plzeňského kraje 2022 pořádá Krajská rada seniorů Plzeňského kraje, organizuje  Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s. Hry probíhají pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka, primátora města Plzně Pavla Šindeláře a starostky MO Plzeň 1 Heleny Řežábové.

Program pro veřejnost:
9:00 – 9:30 uvítání účastníků, zahájení, prezentace soutěžních disciplín, slib závodníků
9:30 – 12:15 soutěžní disciplíny
12:30 – 13:30 oběd
14:00 – 18:00 vyhlášení výsledků a společenské

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!