Karlovy Vary: Vloupal se do vozidel, chytili ho při činu

Karlovy Vary: Vloupal se do vozidel, chytili ho při činu
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětapadesátiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku.

Obviněný muž si měl v úterý 27. září letošního roku krátce po sedmé hodině ranní vyhlédnout poblíž mateřské školky v Karlových Varech zaparkovaný osobní automobil značky Hyundai. K vozidlu měl přistoupit, po chvíli rozbít skleněnou výplň u pravých předních dveří, ze sedačky vzít dámskou kabelku a z místa okamžitě odejít. V kabelce měla mít majitelka mobilní telefon, finanční hotovost, osobní doklady či platební karty. Odcizením těchto věcí jí měl muž způsobit škodu přibližně 8 tisíc korun.

Policisté ve spolupráci s karlovarskými kriminalisty se začali případem okamžitě zabývat.

Pětapadesátiletý muž měl ještě tentýž den vniknout do dalšího zaparkovaného vozidla. Opět před mateřskou školkou v Karlových Varech měl kolem 16. hodiny několik minut chodit kolem vozidla značky Škoda. Nakonec měl k automobilu přistoupit, poničit skleněnou výplň pravých zadních dveří a z vozidla opět odcizit dámskou kabelku s mobilním telefonem či finanční hotovostí. Jenže v tomto případě s kradenými věcmi daleko neodešel, protože po pár metrech byl zadržen kriminalisty, kteří provedenými šetřeními muže vypátrali.

Kriminalisté se těmito případy i nadále usilovně zabývají a v současné době není vyloučeno, že muži bude trestní stíhání rozšířeno o další podobné krádeže.

V případě prokázání viny hrozí pětapadesátiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
3. 10. 2022

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!