Karlovy Vary: Turista zadržel zloděje

Karlovy Vary: Turista zadržel zloděje
V neděli dne 23. června 2019 využil 45letý cizinec ve večerních hodinách v Karlových Varech na zahrádce v místní restauraci chvilkovou nepozornost 35leté turistky. Ta se zde byla občerstvit se svojí rodinou.

Žena při vyřizování telefonátu poodstoupila nedaleko stolu, kde seděli a ponechala tam svojí kabelku. Jen chvilková nepozornost stačila zloději, aby kabelku ze stolu vzal a začal s ní utíkat pryč. Toho si však poškozená turistka ihned všimla a začala muže s dalšími osobami pronásledovat.

Nedaleko místa v ulici Lázeňská se v tuto dobu procházel 34letý muž se svými známými. Povšiml si utíkajícího muže a za ním ženy, která na něj pokřikovala cizí řečí. Z této situace muž pochopil, že se nejspíš jedná o krádež a utíkajícího muže se snažil zadržet, což se mu společně s jeho přáteli podařilo. Na místo ihned přivolali policejní hlídku. Kabelka, ve které se nacházely mobilní telefony, šperky a další osobní věci v celkové hodnotě kolem 46 tisíc korun, byla majitelce zpět vrácena.

Zloděje si odvezla policejní hlídka na místní obvodní oddělení. Cizinci za jeho jednání sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež. V případě prokázání viny mu tak může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody. Sám se přesvědčil, že krást se nevyplácí.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!