Karlovy Vary: Projekt rozšíření letiště pokračuje (TV Západ)

Karlovy Vary: Projekt rozšíření letiště pokračuje (TV Západ)
Modernizace karlovarského letiště by měla pokračovat rozšířením a prodloužením přistávací a vzletové dráhy - ranveje. Kraj má zajištěné již všechny potřebné pozemky, a proto nyní vypsal zakázku na zpracování projektové dokumentace v hodnotě 4,6 milionu korun.

"V souladu s rozvojovými aktivitami karlovarského letiště dlouhodobě připravovaných v letech byla zpracována EIA, tzn. vliv dopadu na životní prostředí pro rozšíření a prodloužení vzletové a přistávací dráhy.  Stanovisko je kladné. A my jdeme dále přípravnou fází - zpracováním projektové dokumentace tak, abychom měli modernizaci letiště připravenu pro externí zdroje. Předpokládáme a v tomto duchu i jednáme s vedením Ministerstva dopravy tak, jak říká, že regionální letiště jsou součástí páteřní dopravní infrastruktury v České republice tak, aby se k nim i takto stavělo. Počítáme s tím, že to nebude investiční akce Karlovarského kraje. Chceme, aby to byla investiční akce, ať již státu nebo s podporou jiných externích zdrojů. Musíme být ale na tento moment připraveni. Pro karlovarské letiště je to zásadní v budoucí ekonomice, protože současná, zejména šířka, přistávací dráhy neumožňuje smlouvy s dopravci standardní pravidelné dopravy. Potřebujeme širší dráhu, aby to naplňovalo i jejich parametry. V momentě, kdy rozšířená dráha by byla, věřím tomu, že ekonomický potenciál letiště má opravdu velkou budoucnost," vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Kraj zároveň vyhlásil výběrové řízení na nového jednatele Karlovarského letiště poté, co bývalý jednatel získal post ředitele pražského letiště. Dočasně jej zastupuje provozní ředitel karlovarského letiště. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!