Karlovy Vary: Policie pátrá po důležitých svědcích vydírání a loupeže

Karlovy Vary: Policie pátrá po důležitých svědcích vydírání a loupeže
Kriminalisté z 1. oddělení obecné kriminality Územního odboru Karlovy Vary zahájili na konci měsíce září letošního roku trestní stíhání tří osob, které obvinili ze spáchání zločinu vydírání ve formě spolupachatelství a přečinu výtržnictví. V průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že se obvinění svým jednáním dopustili i zvlášť závažného zločinu loupeže.

K události došlo dne 14. 9. 2021 ve večerních hodinách v restauračním zařízení v Karlových Varech. Čtyřicetiletý obviněný muž měl vstoupit do restaurace a za oblečení uchopit dvacetiletého mladíka. Tomu měl začít vulgárně nadávat, poté ho povalit na jídelní stůl a nakonec vyvléct ven z restaurace. Muž měl mladíka držet a přitom mu vyhrožovat dalším fyzickým napadením v případě, že jim nevrátí finanční prostředky. Poté měla k mladíkovi přistoupit dvojice žen ve věku 20 a 48 let a obě ho měly fyzicky napadnout. Mladík měl následně trojici ze strachu vydat svůj občanský průkaz, který po něm požadovali. Nakonec měl čtyřicetiletý muž po mladíkovi požadovat, aby do určité doby vrátil finanční prostředky, jinak opět dojde k jeho fyzickému napadení. O případu jsme Vás informovali zde.

Karlovarští kriminalisté provedli během prověřování a vyšetřování několik úkonů, ale stále se jim nepodařilo zjistit totožnost dvou důležitých svědků, kteří situaci z blízka pozorovali a je zapotřebí provést jejich výslech. 

Jedná se o muže ve zdánlivém stáří 30 let, který má hnědé husté vlasy, strniště a je oblečený do modrého trika a ženu ve zdánlivém stáří 30 let, která má hnědé vlasy zavázané do drdolu, na sobě má bílou mikinu a černé tepláky.

Policejní orgán zdůrazňuje, že se jedná o svědky události, které je potřeba vyslechnout z toho důvodu, že mohou mít pro trestní řízení důležité informace.

V případě, že osoby na fotografii poznáváte, obraťte se na jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.

mjr. Bc. Kateřina Pešková

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!