Karlovy Vary: Nevrátil zapůjčené vozidlo. Škoda přes půl milionu

Karlovy Vary: Nevrátil zapůjčené vozidlo. Škoda přes půl milionu
Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvodu. Obviněný muž měl v polovině května tohoto roku navštívit autosalon v Karlových varech. Zde měl nejprve uzavřít kupní smlouvu na motorové vozidlo, ve které se zavázal zaplatit do pěti pracovních dnů desetinu kupní ceny a při převzetí zbylou část peněz.

Učinit tak měl i přesto, že si byl vědom skutečnosti, že nedisponuje potřebnou finanční částkou k jeho úhradě. Po podpisu všech dokumentů měl navíc prodejce požádat o zapůjčení jiného automobilu do doby převzetí objednaného. V tom mu bylo následně vyhověno a náhradní vozidlo svěřeno. Muž jej však dle domluvených podmínek nevrátil, čímž prodávající společnost uvedl v omyl, neboť zamlčel podstatné skutečnosti související s uzavřením smlouvy o koupi nového vozidla. Nevrácením zapůjčeného vozidla způsobil škodu ve výši téměř 565 tisíc korun.

Začátkem června měl obviněného muže v Sokolově zahlédnout pracovník poškozené společnosti, před kterým se dal na útěk. Doběhnout se mu ho sice nepodařilo, ale nalezl zde zaparkované zapůjčené vozidlo. Věc oznámil ihned policistům, kteří muže ještě téhož dne vypátrali a zadrželi. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin potrestán Okresním soudem v Berouně.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Eva Valtová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!